Grote Brand bij V-Max auto's op bedrijventerrein Turfkade

Zaterdag 8 december 2018

Zaterdagmorgen woedde er een grote brand bij V-Max auto's aan de Van der Hoopweg in Almelo. Rond 10.30 uur is de brand meester en gaat de brandweer terug naar de kazerne.

De brand ontstond bij twee auto's in de hal van V-Max auto's, waarna de brand oversloeg naar het pand en de drie daarin gevestigde bedrijven. "Twee van de bedrijven hebben ontzettend veel brand- rook- en waterschade opgelopen. Bij het derde bedrijf valt het mee, want daar is alleen sprake van rookschade", licht een woordvoerder van de brandweer toe. 

De brandweer is met meerdere voertuigen en een hoogwerker uitgerukt om de brand te bestrijden. Doordat de brand aan de achterzijde van het pand is ontstaan was het niet makkelijk om de blussen.

Omstanders spraken over meerdere explosies in het pand. "Dat klopt, dat waren autobanden die door de hitte zijn gesprongen", vertelt de brandweerwoordvoerder.

Bij de brand kwam veel rook vrij en de brandweer adviseerde om uit de rook te blijven. Na metingen is gebleken dat er niet een te hoge concentratie van gevaarlijke stoffen zijn gemeten.

Voor de bluswerkzaamheden zijn de Van der Hoopweg en de Aadijk beide een tijd afgesloten. 

Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan in de twee auto's.

Bron: RTV Oost

 

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink

Dikke zwarte rook trekt over het industrieterrein Turfkade.
De brandweer gaat een deur forceren...
...om een binnen aanval te gaan doen.
Bij de brand zijn de korpsen van Almelo, Wierden, Vriezenveen en Nijverdal ingezet.
De Aadijk en de Van der Hoopweg zijn afgesloten tijdens de bluswerkzaamheden.

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink