Jeugdbrandweer (Hart) in Actie!

De jeugdbrandweer Almelo heeft als goed doel een jongen van bijna 20 jaar, Patrick, te helpen een droom te verwezenlijken.

Op de leeftijd van 18 jaar wordt bij Patrick de spierziekte Ataxie van Friedrich geconstateerd. Dit is een zeldzame spierziekte die bij 1 op de op de 50000 mensen voorkomt. De ziekte komt normaal tot uiting in het 25e levensjaar of op erg jonge leeftijd.

Wat betekent dat voor Patrick? Langzaam verliest hij steeds meer controle over zijn spieren. Alledaagse bewegingen zoals praten, lopen worden steeds moeilijker. Het is ook een progressieve ziekte wat inhoudt dat het alleen maar erger wordt. Uiteindelijk zal Patrick in een rolstoel terecht komen. Ook kan zijn hartspier worden aangetast, met alle gevolgen van dien.

Enige tijd geleden kwam een van de jeugdleiders in gesprek met Patrick. Hij vertelde daarin dat hij nog één grote wens had. Omdat Patrick erg geïnteresseerd is in de tweede wereldoorlog zou hij nog graag naar voormalig concentratiekamp Auswitch/Birkennau willen. Hij kan niet bevatten wat er zich in die tijd in dit soort concentratiekampen afgespeeld heeft.

Mede omdat de Jeugdbrandweer Almelo tijdens de olympiade in Ostrava ook een dag in Auswitch / Birkenau is geweest, iets wat veel indruk achtergelaten heeft bij ons, hebben we besloten om te zorgen dat de wens van Patrick in vervulling kan gaan.

Door verschillende acties zoals de verkoop van zelfgemaakte oorbellen, het verkopen van spullen op een rommelmarkt en een familiedag op de brandweer kazerne is het gelukt samen met reisbureau OnTravel een volledig verzorgde 5 daagse vliegreis voor 2 personen naar Krakow te organiseren. Met daarin een excursie naar het voormalig concentratiekamp.

Namens jeugdbrandweer Almelo en reisbureau OnTrafel wensen we Patrick dan ook een prettige reis toe.

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink

Patrick werd ontvangen door de jeugdbrandweer in de kantine aan de Brugstraat.
Patrick was samenm et zijn moeder naar Almelo gehaald om zijn reis in ontvangst te nemen.
De leiding heeft samen met het reisbureau een copleet programma in elkaar gezet.
Samen op de foto met de jeugd...
... maar ook met de voltallige leiding van Brandweer Almelo.

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink