Na een weekje rondcrossen met de motor door Frankrijk met Patrick wou ik (Kermit) nu wel eens iets anders. Na goed te zijn uitgerust wist ik me te verstoppen in de rugzak van Dick en Ciska. Zij vertrokken naar Tenerife voor een korte vakantie van 8 dagen. Net voordat zijn in het vliegtuig stapten dook ik op uit de rugzak met de woorden VERASSING!.

Kermit zou Kermit niet zijn als hij in het vliegtuig meteen zijn charmes in de strijd gooide om een gratis reis naar Tenerife te krijgen. Maar eens even aanpappen met de steward en de stewardess. Gelukkig was dit een peuleschilletje. Aan het eind van de vlucht moest ze zelfs met me op de foto.

Na een dag van reizen moet je eerst flink uitrusten. Op een eiland van zee, bergen en zon doe je dat aan het zwembad. Je gedraagt je als een echte Nederlander en gaat liggen op een ligbed met je zonnebril.

Ach ja en wat doe je dan nog meer op vakantie

Na een goede rust maar eens even opzoek gegaan naar wat vertier en dat vond ik. Op mijn omzwervingen over het vakantiepark vond ik een rubberboot

Maar ja na dat varen in de rubberboot moet je snel opzoek naar een privepalmboom om weer lekker onder uit te rusten.

Genoeg uit gerust en maar weer door naar het volgende actieve deel van de vakantie op Tenerife. Glijbanen hebben een magische aantrekkingskracht op onze groene vriend.  Dus opzoek naar iemand ie het aandurft om met mij van de glijbaan te gaan.
Gelukkig was Isabelle er om met mij van de glijbaan te gaan. Want de eerste keer van de glijbaan was natuurlijk geen succes. Er was niemand om mij op te vangen en dan lig je onderaan de glijbaan op de plattebek.

Gelukkig waar er er nog minder gevaarlijke dingen in de speeltuin. Isabelle wou nog wel even wipwappen. Is niet zo hoog en daarom minder gevaarlijk. Het was best wel gezellig in het speeltuintje.

Ach ja als kikker is het moeilijk om alle wilde vrouwen van je af te houden. Zelfs de baas van het animatieteam was onder de indruk van de onwijze spelletjes die ik als kikker allemaal deed. Ach ja ik ben dan ook een  kikker met  een hoog knuffel gehalte.  Soms moet je daar gewoon gebruik van maken.

Tenerife is het eiland met in het midden de vulkaan de Pico de Teide. Omdat ik op het strand was verstopte de berg zich chter de wolken. Daarom zijn er niet zoveel stranden met zand maar veel meer stranden met stenen. Ach ja het is in de buurt van water en daarom voelt een kikker zich thuis.

Op het water gebeurd iets interessants en eigenlijk wil ik zoiets ook wel een proberen. Een kikker in de branding van Tenerife  dat lijkt me wel wat.

Eerst maar eens even droog oefenen. Als dat goed gaat dan ga ik met mijn al snel gemaakte surfvrienden een dealtje sluiten. Zij met mij op de foto en ik even met een plank van hen even brandingsurfen. Ach ja een eitje was het wel het zitten op de surfplank. Het wordt tijd om de zee op te gaan. Want wat die gasten kunnen dat kan ik natuurlijk ook.

Wauw wat een heerlijk gevoel de wind door je "haren" en lekker je gang gaan op de golfen. Eerst keken de plaatselijke surfers wel even vreemd toen ze me zagen maar naar een paar minuten was het als dikke pret rijdend over de golven.

Het was eigenlijk wel er mooi aan de zee. Maar iedereen zegt altijd dat de zo in de zee zakt als ie onder gaat. Echter hier ontdekte ik dat dit niet altijd waar was

Die rare zon zakt hier weg achter een rare berg. Gelukkig wist Dick me te vertellen dat dit het eiland La Gomera was. Ik baalde er eigenlijk wel van want ik had me zo verheugd op een wegzakkende zon in de zee.  Maar ach eigenlijk was ik wel tevreden naar alle leuke dingen die ik deze vakantie allemaal had gedaan. Moe maar voldaan ben ik maar gaan slapen want kikkers hebben hun rust wel nodig.

Want als ik terug in huis ben wil ik eigenlijk wel weer weg. Maar eens kijken in welke tas of koffer ik me dan ga verstoppen.
Ik ga maar eens kijken waar deze koffer heen gaat.