Verdachte van de brandstichtingen weer op vrije voeten

 

Woensdag 11 augustus 2010

De 26-jarige man die in de nacht van zondag op maandag is aangehouden op verdenking van brandstichting is in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) vrijgelaten. Het OM heeft te weinig bewijzen tegen de man, die in Almelo verbleef maar daar niet woonde, om hem langer vast te houden. Volgens woordvoerder van de politie Twente Joyce van Essen is de man niet langer een verdachte in de zaak. De 26-jarige werd zondagnacht aangehouden na een schuttingbrand aan de Willem van Konijnenburgstraat. Hij werd in verband gebracht van de branden van de afgelopen tijd. In Almelo woeden sinds mei ongeveer 30 verdachte branden waarvan bij sommige is komen vast te staan dat ze zijn aangestoken. Daarbij zijn zeker 7 auto’s in de brand gestoken.

Het onderzoek gaat in volle gang door en de politie en brandweer blijven uiterst alert op branden. Het team dat de brandstichtingen momenteel onderzoekt heeft de opdracht gekregen om alle branden van de afgelopen tijd mee te nemen in het onderzoek. Mogelijk dat daarna een Team Grootschalige Onderzoeken (TGO) op de zaak wordt gezet, aldus de politie.

Bron het Almeloos Weekblad.

 

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink

1 juli 2010: Dixie in brand aan de Zwaluwenstraat...
...op hetzelfde moment een autobrand aan de Achter de Molen...
...en één in de Wondestraat.
1 augustus 2010: Auto in vlammen aan de G.T. ...
...in deze omgeving zijn al vaker brandstichtingen geweest waaronder een 45 Km autootje en diverse coniferen.
4 augustus 2010: Limousine in brand aan de Georde Breitnerstraat.

Maandag 9 augustus 2010

Vannacht om 03.06 uur werd een melding gemaakt van een schuttingbrand aan de Willem van Konijnenburgstraat. Een alerte buurtbewoner heeft de brand ontdekt, melding gemaakt bij politie en brandweer en heeft het vuur geblust. Politie en brandweer waren gelijk te plaatse en bij onderzoek is een 26 jarige man uit Almelo zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De 26- jarige man wordt in verband gebracht met de branden van de afgelopen tijd. Er wordt onderzocht of de man iets te maken heeft met ongeveer 30 branden op meerdere locaties in Almelo.

Bron het Almeloos Weekblad.


(C) Copyright Patrick J.C. Weegink