Ernstig verkeersongeval Nieuwstraat

Zondag 20 juni 2010

Almelo - Zondag 20 juni zijn er twee personen gewond geraakt bij een eenzijdig auto-ongeluk op de Nieuwstraat in Almelo.
De auto reed rond 06.30 van de Zuiderstraat richting de Nieuwstraat. Ter hoogte van de tunnelbak van het verdiepte spoor is de 38-jarige bestuurder uit
Almelo de macht over het stuur verloren. De auto is over de kop geslagen. De bestuurder en de passagier (een 31-jarige man uit Almelo) zijn hierbij gewond
geraakt. De bestuurder is met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De passagier per ambulance.

Waarom de man de macht over het stuur is verloren is nog niet duidelijk.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente onderzoekt het ongeval. De Nieuwstraat is ter hoogte van het spoor enkele uren afgesloten geweest. 

(C) Copyright Mirjam Weegink

De Duitse traumahelikopter "Christoph Westfalen" heeft een landingsplek gevonden aan de Ambtstraat.
De traumahelikopter komt in de regio uit Duitsland. "Christoph Westfalen"  heeft als standplaats vliegveld Munster-Osnabruck. Met als bemanning naast een piloot een Notarzt (gespecialiseerde ongevallenarts) en een Rettungsassistent. Een Rettungsassistent heeft een  meerjarige medische opleiding gevolgd, die geheel gericht is op spoedgeneeskunde en traumatologie.
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. Het ziekenhuis in Enschede is daar speciaal voor ingericht met een speciaal helikopterdeck.
Meer informatie over traumahelikopters is te vinden op www.traumahelikopter.nl
De politie bekijkt de ongevalsplek.
Er zijn veel sporen die de politie allemaal in kaart moet brengen om de toedracht te kunnen achterhalen.
De Nieuwstraat en  aanliggende straten zijn lange tijd afgesloten geweest.

(C) Copyright Mirjam Weegink