Woningbrand in flatgebouw P.C. Boutensstraat

Zaterdag 26 november 2016

Op zaterdag 26 november werd de brandweer rond 14.00 uur gealarmeerd voor een brand in een flat aan de P.C. Boutensstraat in Almelo. Bij aankomst was er sprake van een uitslaande brand, die gepaard ging met veel rookontwikkeling. De bewoners van de flat waren niet thuis. De brandweer heeft voor het bestrijden van de brand personeel van twee blusvoertuigen ingezet en had de brand snel onder controle. De brand is beperkt gebleven tot de woonkamer, maar de schade in de flat is enorm. De bewoners kunnen hier niet meer wonen, er wordt vervangende woonruimte voor hen gezocht.

Bij de brand kwam korte tijd veel rook vrij. De brandweer moest met een hoogwerker een bewoner van de bovengelegen flat van het balkon halen. Drie personen hebben veel rook ingeademd en zijn ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. En van deze personen heeft ook een snijwond aan zijn hand, omdat hij daarmee een ruitje van de woning had ingetikt.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, hier wordt nader onderzoek naar gedaan...
tekst: Brandweer Twente

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink


foto:J.J.A. Weegink
De brand is bij aankomst van de brandweer uitslaand.

foto: J. Alberts
Bij de brand en het bestrijden ervan kwam veel rook vrij...

foto:J.J.A. Weegink
...
...n bewoonster kon door de rook in het trappenhuis haar huis niet verlaten en is door de brandweer met behulp van een hoogwerker van het balkon gehaald.
En bewoner krijgt van de brandweer een zuurstofmasker op in afwachting van de ambulance.
De woonkamer is volledig uitgebrand.

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink