Op zondag 24 maart heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een ijssalon/cafetaria aan de Wierdensestraat. De politie schoot even later de verdachte neer op het station.

Omstreeks 19.45 uur bedreigde de overvaller twee aanwezig personeelsleden met een mes en vroeg om geld. De verdachte maakte een geldbedrag buit en vluchtte te voet in de richting van het station. Op dat moment waren er geen klanten in de ijssalon. Er raakte in de ijssalon niemand gewond. De politie zocht direct in de omgeving naar de overvaller. Korte tijd later is er op de verdachte, een 36-jarige man uit Enschede, na achtervolging door de politie geschoten. De verdachte raakte hierbij gewond. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is buiten levensgevaar. De rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident.
Het treinverkeer is stilgezet, omdat de politie onderzoek op en nabij het station doet. Ook is op de Wierdensestraat een gedeelte afgezet voor onderzoek.

Getuigenoproep

De politie verzoekt eventuele getuigen van de overval om zich te melden. Ook mensen die mogelijk voor de overval bijzonderheden hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen. Tevens is de politie ge´nteresseerd of mensen de verdachte hebben gezien op zijn route naar het station. De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over het weggooien van ‘iets’ op het station door de verdachte. Dit kan via het algemene politienummer: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.