Ouderavond Jeugdbrandweer

Vrijdag 25 januari 2013

Vrijdagavond was er in de brandweerkazerne in Almelo een bijeenkomst voor de ouders van de jeugdbrandweerleden. tijdens deze bijeenkomst werden de ouders geÔnformeerd over het afgelopen jaar en wat er het komend jaar op de planning staat. Ook werden de nieuwe leden verwelkomt, diploma's uitgereikt en helaas ook afscheid genomen.

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink

Robin Wijnands begon de avond met ieder een welkom te heten op de eerste bijeenkomst in de nieuwe brandweer organisatie. Sinds 1 januari is Brandweer Almelo opgegaan in de Veiligheidsregio Twente.
Wat deze organisatorische verandering betekent voor de jeugdbrandweer vertelde Mark Bus, teamleider repressie van Brandweer Twente, hij heeft de jeugdbrandweer in zijn portefeuille zitten.
Shannon is geslaagd voor de Aspirantentoets en krijgt uit handen van Maarten Hovenier haar certificaat.
Jelaisa is geslaagd voor de Juniorentoets en ontvangt ook het certificaat.
Dames gefeliciteerd!!!
Na de proeftijd zijn de nieuwe jeugdleden officieel lid van de jeugdbrandweer...
...en worden ze officieel welkom geheten door Maarten.
Helaas moest de jeugdbrandweer ook afscheid nemen van 2 leden. Als je 18 bent moet je de jeugdbrandweer verlaten en kun je je voorbereiden op het vrijwilligers lidmaatschap.
Van Mark Bus krijgt Jeffrey Kastermans de herinneringsmedaille opgespeld.
Een officiŽle oorkonde maakt het afscheid definitief.
Ook Gijs Haarhuis krijgt de medaille...
...een stevige handdruk...
...en de oorkonde.
Leon Bruggeman is na dat hij jeugdbrandweerlid is geweest brandweerman geworden en is bij de jeugdbrandweer als leider terug gekomen. Helaas kan hij de leiding aan de jeugdbrandweer niet meer combineren met zijn opleiding en nam hij vrijdagavond afscheid.
De partners van de leiding werden in het zonnetje gezet omdat ze hun partners naast de "gewone" brandweertaak ook nog afstaan voor het vrijwillig leiden van de jeugdbrandweer.
Omdat erelid Tonnie Maarse in het ziekenhuis ligt en er niet bij kon zijn werd er een beterschapkaart gestuurd. 

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink