Twee auto's te water langs A35 tussen Almelo en knooppunt Azelo

Zondag 5 februari 2012

Zondagavond rond 19.00 uur zijn er twee auto's op de kop in het water belandt naast de A35 tussen Almelo en knooppunt Azelo.

Hulpdiensten hebben meteen na het ongeluk opgeschaald naar GRIP1, mede vanwege de lage temperatuur van het water, en rukten massaal uit. Ook zijn duikers van de brandweer opgeroepen. Volgens de brandweer zijn er zeven mensen uit het water gehaald, daar zijn ook kinderen bij. Over de toestand van de betrokkenen is nog niets bekend. Getuigen hebben gezien dat er slachtoffers gereanimeerd zijn. Slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Almelo en Hengelo gebracht. Het ongeluk is gebeurd op de plek waar de A35 overgaat van drie naar twee rijstroken vlak na de toerit Almelo. Burgemeester Hermans van Almelo was ter plekke en werd betrokken bij het overleg met de hulpdiensten. De snelweg is in de richting Hengelo afgesloten geweest tussen Almelo-Zuid en het knooppunt Azelo vanwege de hulpverlening en het onderzoek van de politie.

Bron: RTVOost

Later op de avond (23:00 uur) is er een specialist van het UMCG ingevlogen. En omdat er in de nachtelijke uren niet geland mag worden met een helikopter in de bebouwde kom is er gekozen voor een akker aan De Fitis. Hier stond een ambulance klaar om de arts naar het ziekenhuis te brengen. De helikopter (PH-MMT) is met de piloot en verpleegkundige vertrokken richting het Groningse vliegveld Oostwold.

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink

Bij aankomst blijken de twee voertuigen op de kop in de brede sloot te liggen.
Zo snel mogelijk gaat er een duiker het water in, en een brandweerman zal de auto aan de kraan koppelen.
De auto zal op de kant getrokken worden.
Een duiker zoekt in het ijs nog naar mogelijke andere slachtoffers.
Om de hulpverleners veilig te kunnen laten werken is de A35 afgesloten.
Ook is er een mobiel medische team (MMT) naar de ongevalsplek gekomen om assistentie te verlenen aan de ambulance-medewerkers.
Extra duikers uit Hengelo prepareren zich om het water verder uit te kammen.
Eenmaal aan de grond werd de arts naar het ziekenhuis gebracht.
De verpleegkundige controleert van een afstand bij het opstarten van de helikopter of alles goed gaat.
Als de Eurocopter op toeren is dan gaan de lampen aan...
...
...landingslicht aan...
Power up en de heli gaat omhoog.
Airborne en retour naar Groningen.

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink