Zolderbrand aan de Hortensiastraat

Maandag 26 december 2011

Maandagmorgen om 10.40 uur worden de hulpdiensten naar de Hortensiastraat gestuurd voor een woningbrand. Bij aankomst van de brandweer komt er rook uit het dak. Omdat de bewoners van de woning niet thuis waren heeft de brandweer zich met gepast geweld toegang tot de woning verschaft. Hierbij is een hennepkwekerij ontdekt waarbij de stroom illegaal bleek te worden afgetapt. Na een korte inzet was het vuur uit en heeft men de woning geventileerd. Over de oorzaak van de brand kon een woordvoerder meedelen dat de brand door vermoedelijke kortsluiting is ontstaan.

De politie zal een onderzoek instellen om de exacte oorzaak te achterhalen. Naastgelegen woningen hebben rook- en waterschade opgelopen en de bewoners worden bijgestaan door een medewerker van Salvage. Medewerkers van het Nutsbedrijf hebben de elektrische- en gasinstallatie afgekoppeld.

  In opdracht van de Officier van Justitie zijn de planten en de apparatuur in beslag genomen. De bewoner van de woning, een 24-jarige AlmeloŽr, is later aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

 

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink

Omdat de voordeur nog niet opengemaakt kon worden is de eerste inzet vanaf het balkon gedaan.
De stevige voordeur intrappen was niet mogelijk.
Ook bij de buren is de brandweer via het balkon naar binnen gegaan.
Aan de achterkant is een schuttingpoort snel open met "maatje 45".
De politie zal onderzoek doen naar de exacte oorzaak.

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink