Brandweerduiker duikt bewijsmateriaal op uit stadsvijver.

Woensdag 13 maart 2011

Woensdagavond heeft een duiker van de brandweer op verzoek van de politie een zoekactie gedaan in de vijver in de binnenstad. Op aanwijzingen van de politie is een voorwerp uit de vijver gevist en afgegeven aan de politie.

Persbericht Politie Twente :

Man dreigt agent te steken

Een 48-jarige man uit Almelo is woensdag 13 april aangehouden omdat hij nabij een supermarkt aan de Rosa Luxemburgstraat een agent in burger dreigde te steken met een mes.

 De man liep samen met een 29-jarige vrouw uit Almelo omstreeks 17.45 uur langs de supermarkt. De man viel een andere vrouw lastig en kreeg ruzie met haar. De agent in burger die toevallig ter plaatse was, sprak de man aan op zijn gedrag en legitimeerde zich als zijnde politieagent. De 48-jarige man pakte hierna een mes en maakte steekbewegingen naar de agent. Het lukte de agent de man af te weren door zijn fiets tussen hen in te plaatsen. De man gooide vervolgens het mes in de nabijgelegen vijver, waarna de agent hem met hulp van een omstander kon overmeesteren.

De 29-jarige vrouw probeerde tussenbeide te komen en hinderde de agent. Andere agenten die inmiddels ter plaatse waren hebben haar aangehouden. Een duikteam van de brandweer is ingezet om het mes uit de vijver te halen. Beiden zijn meegenomen naar het bureau. De man is in verzekering gesteld. De vrouw mocht na verhoor weer vertrekken.

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink

De duiker is er klaar voor...
...
In de hoek zou het voorwerp liggen...
... een kokertje gaat mee onder water.
...het bewijsmateriaal is gevonden...
... het water moet er nog even uit.

(C) Copyright Patrick J.C. Weegink